Грчко-римски стил

Во борење во Грчко-римски стил строго е забрането фаќање на противникот под
колковите, подметнување на нога и активно користење на противникот за нога
како и и да се изведуваат акции со користење на нозете.
Категории борење грчко-римски стил во сениорска возраст: 55 кг, 60 кг6, 3 кг, 67 кг,
72 кг, 77 кг, 82 кг, 87 кг, 97 кг и 130 кг

Распоред
 • Понеделник - Петок 19:0PM - 21:00PM
  Сабота 19:00PM - 21:00PM
  Недела - Затворено


Слободен стил

Во борење во слободен стил, дозволено е фаќање на противникот за нога и
активно користење нозе при изведување на акции.
Категории борење во слободен стил во сениорска возраст: 57 кг, 61 кг, 65 кг, 70 кг,
74 кг, 79 кг, 86 кг, 92 кг, 97 кг и 125 кг.

Распоред
 • Понеделник - Петок  19:0PM - 21:00PM
  Сабота 19:00PM - 21:00PM
  Недела - Затворено


Женско борење

Правилата на женското борење се идентични со правилата на машкото борење во
борење слободен стил, со исклучок што во борење за жени строго е забрането да
се изведува техниката "двоен нелсон".
Категории за жени во сениорска возраст: 50 кг, 53 кг, 55 кг, 57 кг, 59 кг, 62 кг, 65 кг,
68 кг, 72 кг и 76 кг.

Распоред
 • Понеделник - Петок  19:0PM - 21:00PM
  Сабота 19:00PM - 21:00PM
  Недела - Затворено