Вардар ги Награди Борачите за Успехот на Државното Сениорско Првенство

Објавивме дека БК Вардар е најуспешен клуб на Државното сениорско првенство во борење кое во сабота (27 јануари) се одржа во Кочани. По овој успех Управниот одбор на Вардар донесе одлука за да се наградат медалистите на Државното првенство на Македонија.

 

 

Ова се наградите:

– Рамадан Мустафовски – 1 место во категоријата до 97кг – €300
– Магомедгаџи Нуров  – 1 место -125 кг – €300
– Марко Андонов – 2 место -74 кг – €200
– Земри Авдили – 2 место -61кг – €200
– Андреј Наков – 3 место -65кг – €100
– Александар Миланов – 3 место -70 кг – €100
– Бехар Махмути – 3 место -86 кг – €100
– Даниел Манов – 3 место -92кг – €100
– Сетфан Митев – 3 место -97кг – €100
– Александар Марковски – 3 место -70 кг – €100
– Виктор Аврамовски – 5 место -57 – €50

 

 

Женско борење:

– Бојана Лазаревска – 1 место -72кг – €100
– Емилија Илијевска – 2 место -68кг – €50