Вардар ги Награди Борачите за Успехот на Државното Сениорско Првенство

Објавивме дека БК Вардар е најуспешен клуб на Државното сениорско првенство во борење кое во сабота (27 јануари) се одржа во Кочани. По овој успех Управниот одбор на Вардар донесе одлука за да се наградат медалистите на Државното првенство на Македонија.     Ова се наградите: – Рамадан Мустафовски – 1 место во категоријата до 97кг – […]

Вардар освои осум медали на Државното првенство за млади сениори (У-23)

Одличен настап на Државното првенство за сениори У23 имаа црвено-црните борачи. Вардарци се бореа во дури четири финалиња. Први места од членовите на БК Бардар   убедливо до златен медал дојдовме  во неколку категории и тоа: -57кг Аид Салиаси -86кг Адам Модосјан -72 кг (ж) Бојана Лазаревска      До второ место и до сребрен медал дојдовме во категоријата, […]

Денес , УО на БК Вардар ги награди освојувачите на пласман на Изборниот шампионат за кадети У17 , во Радовиш.

БК Вардар продолжува да ги наградува борачите кои остваруваат успеси на македонските првенства. Овој  пат беа наградени учесниците  на Изборното првенство за У-17 што се одржа изминатиов викенд во Радовиш.   Милан Трендов освои златен медал во категоријата до 65 килограми, а со тоа и награда од 100 евра. Инаку, Милан е син на Благој […]

Вардар со награди за борачите за успехот на Изборното првенство за сениори

БК Вардар објави дека ги наградил борачите кои изминатиов викенд освоија медали на изборното сениорско првенство. Наградата за првото место 300 евра, за второто 150 и за третото 50. Годинава екипата на Вардар осетно е засилена, покрај првиот ас Могамедгаџи Нуров (125 кг) златен медал на Изборното првенство, во екипата е и Адам Модосијан (86 […]

БК Вардар ги дефинираше: целите, задачите и наградите за 2023

– PODGOTOVKI 2023 – CELI I ZADACHI ZA 2023 – STIMULACIJA I NAGRADI ZA 2023 Upravnniot Odbor na BK Vardar gi donese slednive odluki : – bidejki site seriozni rezultati se postignati od treninzite vo nashata baza vo Stockholm , reshivme taka i ovaa godina startnite podgotovkite za narednava sezona da gi zapochneme vo Swedska […]